Care sunt beneficiile pentru sanatate ale ceaiului de ghimbir?

Pământos cu o lovitură, ghimbirul a fost folosit de milenii pentru a condimenta mâncarea și a trata afecțiunile.

Ghimbirul este originar din Asia și este planta înflorită a Zingiberaceae familia . Rădăcina, sau tulpina, adaugă aromă multor tipuri de bucătărie, dar este, de asemenea, un remediu din plante vechi pentru o serie de afecțiuni. Consumul de ceai de ghimbir poate ajuta cu orice, de la boala mișcării la prevenirea cancerului.

Iată doar câteva dintre beneficiile cunoscute și suspectate ale ceaiului de ghimbir.

Rau de miscare

Medicina populară sugerează că ceaiul de ghimbir poate ajuta la calmarea bolilor de mișcare,simptomelor precum amețeli, vărsături și transpirații reci.Cele mai multe cercetări Sursa de încrederenu a reușit să arate nicio eficiență; Medicația pentru boală în mișcare funcționează cel mai bine.

Un studiu mai vechi a arătat că ghimbirul a ajutat la scăderea bolii de mișcare. Dacă suferiți de oboseală în mișcarea vehiculelor, încercarea de ghimbir probabil nu poate face rău.

Greata de boala de dimineata sau chimioterapie

Unii experți consideră că componentele active din ghimbir – uleiuri volatile și compuși fenolici numiți gingeroli – pot ajuta la ameliorarea grețurilor cauzate de sarcină , chimioterapie sau chirurgie. (Consultați-vă cu un medic înainte de a folosi ghimbir după operație, deoarece poate interfera cu coagularea.)

Cercetătorii sugerează Sursa de încredere că ghimbirul ar putea fi o alternativă demnă de a utiliza medicamentele anti-greață tradiționale la persoanele însărcinate sau care suferă chimioterapie și nu pot avea sau nu pot tolera medicamentele standard.

Presiunea arterială și sănătatea inimii

Sursa de încredere de cercetarea sugerat că consumul de ghimbir poate fi protector împotriva bolilor de inimă . Iarba înțepătoare poate ajuta:

  • tensiune de sange scazuta
  • preveni atacurile de cord
  • prevenirea cheagurilor de sânge
  • ameliorați arsurile la stomac
  • scade nivelul colesterolului
  • îmbunătățește circulația sângelui

Controlul greutății și al zahărului din sânge

Un 2012 studiu Sursa de încredere de la Universitatea Columbia care a implicat 10 bărbați supraponderali au descoperit că consumul de ceai fierbinte de ghimbir (în acest caz, praf de ghimbir dizolvat în apă fierbinte) și-a mărit sentimentele de plenitudine și a redus foamea.

A revizuirea sursei de încredere a cercetăriisugerează că ghimbirul poate fi eficient în gestionarea obezității. Cu toate acestea, majoritatea experimentelor au fost studii de șobolan , care sugerează că ghimbirul poate ajuta la prevenirea obezității și a complicațiilor legate de obezitate.

Ghimbirul poate ajuta la îmbunătățirea controlului zahărului din sânge, la reducerea A1C, a insulinei și a trigliceridelor în rândul persoanelor cu diabet zaharat de tip 2, unii Cercetare Sursa de încrederesugerează.

Analgezic

Ghimbirul a fost folosit pentru tratarea inflamațiilor timp de secole, iar această practică are acum un corp de dovezi științifice în spatele ei. S-a arătat în mai multe studii pentru a ajuta la calmarea durerii în special a artrozei genunchiului.

Ceaiul de ghimbir poate ajuta, de asemenea, la calmarea durerilor de cap, crampelor menstruale, mușchilor dureri și a altor tipuri de dureri.

Sprijin imunitar și prevenirea cancerului

Se crede că antioxidanții din ghimbir vă pot ajuta să vă consolidați imunitatea și să reduceți stresul. Inhalarea aburului din ceaiul de ghimbir poate ajuta, de asemenea, la ameliorarea congestiei nazale și a altor probleme respiratorii de la alergiile obișnuite la frig sau la mediu.

Cercetările au arătat chiar că ghimbirul poate ajuta la prevenirea cancerului. În cercetarea de laborator ghimbirul s-a dovedit a lupta împotriva mai multor tipuri diferite de celule canceroase, inclusivCancer pancreatic Sursa de încredere și Sursa de încredere a cancerului de colon.

Cum se face ceaiul de ghimbir acasă

Iată o rețetă ușor de urmărit pentru a face propriul ceai de ghimbir. O să ai nevoie:

  • 4 – 6 felii subțiri de ghimbir decojit, crud (adăugați mai multe felii pentru un ceai de ghimbir mai puternic)
  • 2 căni de apă
  • suc din jumătate de var sau lămâie și nectar de miere sau agave după gust (opțional)

Mai întâi, spălați și frecați rădăcina de ghimbir. Apoi, coaja ghimbirul și felie subțire. Umpleți un vas mediu cu 2 căni de apă. Puneți feliile de ghimbir în apă și lăsați să fiarbă ușor timp de 10 până la 20 de minute, în funcție de cât de tare și picant vă place ceaiul.

Scoateți din foc. Adăugați suc de lămâie sau lămâie și miere (sau agave), după gust.

Puteți prepara și ceai de ghimbir cu lapte. Fierbeți feliile de rădăcină de ghimbir în 1 cană de apă timp de 10 minute, apoi scoateți de la foc și adăugați 2 căni de lapte. Mai fierbeți laptele și ghimbirul timp de cinci minute. Serviți în cana preferată.

Efecte secundare

Consumul de ceai de ghimbir poate avea reacții adverse , dar este puțin probabil să întâmpinați probleme decât dacă consumați cantități foarte mari.

Oamenii cel mai adesea raportează gaze, balonare, arsuri la stomac și greață ca reacții adverse legate de ghimbir. Întrucât ghimbirul poate scădea tensiunea arterială și poate avea un efect de subțiere a sângelui, persoanele aflate la diluatori de sânge sau medicamente sub tensiune ar trebui să consulte medicul înainte de a consuma ghimbir suplimentar.

Concluzie

Deși probabil că nu ar trebui să vă suprapuneți, ceaiul de ghimbir este un mod ușor, delicios și natural, de a promova sănătatea bună. Pe lângă numeroasele beneficii pentru sănătate, puteți, de asemenea, să vă așezați pur și simplu cu o cană caldă, să inspirați, să înghițiți încet și să vă bucurați.

Lasa un raspuns