Cum să vorbești cu copiii tăi despre focarul COVID-19

  • Cu o acoperire de știri extinsă despre natura potențial mortală a pandemiei COVID-19, copiii pot dezvolta temeri cu privire la riscul pentru propria sănătate și siguranță.
  • Experții spun că părinții ar trebui să asculte temerile copiilor lor și să nu-i respingă.
  • Înainte de a le vorbi copiilor despre ceea ce ar putea să vadă la știri sau să audă de la colegii lor, părinții ar trebui să se asigure că aceștia ar înțelege mai întâi virusul.

Pandemia COVID-19 este o problemă serioasă de sănătate pentru majoritatea oamenilor în acest moment. Însă, pentru copiii care iau știrile, temerile din jurul acesteia pot fi în special descurajante.

Deci, cum pot părinții să-și ajute copiii să-și gestioneze temerile, rămânând conștienți și avertizați?

Iată cum experții sfătuiesc părinții să abordeze subiectul focarului COVID-19 și să le vorbească copiilor lor despre riscurile potențiale.ACTUALIZĂRI CORONAVIRUSObțineți actualizări despre COVID-19 și sfaturi utile pentru a rămâne sănătos

Știți dacă abordați sau nu subiectul

Pentru copiii care își exprimă deja îngrijorarea, părinții ar trebui să se pună la dispoziție pentru a-i ajuta să lucreze prin aceste temeri. Dar ar trebui familiile să aducă subiectul dacă un copil nu a spus încă nimic?

Haley Neidich , un profesionist autorizat în domeniul sănătății mintale și psihoterapeut practicant, a spus că părinții ar trebui să fie conștienți de faptul că copiii lor pot avea probleme, chiar dacă nu vorbesc despre ei.

„Doar pentru că copilul tău nu-l aduce la dispoziție, nu înseamnă că nu este în mintea lor”, a spus ea.

Heidi McBain a fost de acord cu căsătoria autorizată și terapeutul de familie . „În mod ideal, aveți o comunicare deschisă cu ei, astfel încât să vă poată veni cu întrebări și puteți aduce aceste subiecte cu ei, dacă simțiți că este necesar și util.”

Ea a spus că tânăra ei i-a adus de fapt îngrijorări cu privire la coronavirus înainte de a ști chiar ce este. „Deci, personal, a trebuit să mă educ mai întâi pentru a putea răspunde mai bine la întrebări.”

Asigurați-vă că înțelegeți riscurile

Înainte de a le vorbi copiilor despre ceea ce ar putea să vadă la știri sau să audă de la colegii lor, părinții ar trebui să se asigure că aceștia ar înțelege mai întâi virusul.

Dr. Teena Chopra , director medical de prevenire a infecțiilor și epidemiologie spitalicească la Spitalul Universitar DMC Harper, a spus că „părinții ar trebui să informeze copiii lor despre ceea ce se știe despre virus, în acest moment, că este un virus respirator” și că boala poate fi asimptomatice (fără simptome) sau au simptome care variază de la ușoare până la severe.

„Părinții pot folosi exemplul de a-l compara cu alți viruși, cum ar fi gripa, și vorbesc despre modul în care igiena mâinilor este cel mai important lucru pentru a preveni virusul”, a spus ea.

Chopra a adăugat că părinții ar trebui să-și învețe copiii să se spele pe mâini timp de 20 de secunde după utilizarea băii, înainte de a mânca și după ce au mers în locuri publice.

De asemenea, ar trebui să evite atingerea gurii, a ochilor și a nasului.

În acest moment, Chopra a explicat că sunt încă în curs de investigații cu privire la cât de transmisibil este virusul și ce impact are gravitatea acestuia.

Ea a spus că, deși este greu să cunoaștem nivelurile de risc pentru toți oamenii în acest moment, este potențial fatal.

Având discuția

Neidich a spus că părinții ar trebui să asculte temerile copiilor lor și să nu-i respingă. Ea a explicat că acest lucru poate fi realizat prin practicarea ascultării active.

Cu alte cuvinte, acordați copiilor voștri atenția deplină și recunoașteți-le sentimentele cu voce tare.

„Ajutați-i să înțeleagă faptele, mai degrabă decât zvonuri despre virus atunci când este adecvat pentru dezvoltare”, a spus Neidich.

Desigur, asta necesită gestionarea propriilor noastre temeri în jurul bolii. De aceea, McBain spune că este important să „educați-vă cu privire la ceea ce se întâmplă și cum vă puteți proteja cel mai bine”.

Părinții ar trebui, de asemenea, să se conecteze cu ei înșiși și să ia în considerare modul în care fricile lor le pot afecta copiii.

„Când un părinte este neliniștit, copilul lor va simți acea anxietate și o va prelua, indiferent de cât de bine cred că își maschează sau își ascund anxietatea”, a spus Neidich.

Din acest motiv, dacă ciclul actual de știri contribuie la anxietatea ta, ea sugerează să vorbești cu un consilier și să te bazezi pe sistemul tău de asistență al colegilor parentali care ar putea experimenta sentimente similare.

Dacă copilul dvs. începe să experimenteze atacuri de panică sau fobii în jurul coronavirusului sau altceva? McBain a spus: „Un terapeut ar putea fi următorul pas pentru a vă ajuta și / sau copilul dvs. să lucrați prin aceste temeri într-un mod sănătos.”

Important este să continue comunicarea deschisă ca familie.

Dacă copilul dvs. are griji sau îngrijorări, nu doriți ca aceștia să le păstreze. Vorbim despre aceste temeri, bazați-vă pe datele pe care le avem în prezent pentru a atenua aceste frici atunci când este posibil și nu vă temeți să stingeți știrile dacă necesar.

Lasa un raspuns