Te ajuta fructele sa slabesti?

Se știe că fructele sunt unul dintre elementele esențiale ale unei diete sănătoase .

Este incredibil de hrănitor și plin de vitamine, minerale, antioxidanți și fibre.

Fructele au fost chiar asociate cu riscuri reduse de boli de inimă și diabet .

Cu toate acestea, conține mai multe zaharuri naturale decât alte alimente întregi, cum ar fi legumele. Din acest motiv, mulți oameni se întreabă dacă este bine pentru talia ta.

Acest articol analizează efectele potențiale ale fructelor asupra greutății pentru a determina dacă este favorabil pierderea în greutate sau îngrășarea.

Fructele sunt sărace în calorii și bogate în nutrienți

Fructul este un aliment bogat în nutrienți, ceea ce înseamnă că este sărac în calorii, dar bogat în substanțe nutritive, cum ar fi vitaminele, mineralele și fibrele.

O portocală mare poate satisface 163% din necesitățile zilnice de vitamina C, o componentă esențială a sănătății imune.

Pe de altă parte, o banană medie asigură 12% din potasiul de care aveți nevoie într-o zi, ceea ce vă ajută să vă reglați activitatea nervilor, mușchilor și inimii.

Fructele sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți, care ajută la protejarea organismului de stresul oxidativ și pot reduce riscul anumitor boli cronice, cum ar fi cancerul și diabetul.

Mai mult, ele conțin și fibre, care pot promova regularitatea, îmbunătăți sănătatea intestinelor și pot crește sentimentul de plenitudine.

Și pentru că fructele au un conținut scăzut de calorii, incluzându-le în dieta dvs. poate ajuta la scăderea aportului zilnic de calorii, oferind în același timp nutrienți esențiali.

De exemplu, un măr mic conține doar 77 de calorii, dar oferă aproape 4 grame de fibre, ceea ce reprezintă până la 16% din cantitatea de care aveți nevoie pentru o zi.

Alte fructe sunt în mod similar sărace în calorii. De exemplu, o jumătate de cană (74 grame) de afine conține 42 de calorii, în timp ce o jumătate de cană (76 grame) de struguri oferă 52 de calorii.

Utilizarea alimentelor cu conținut scăzut de calorii, cum ar fi fructele, pentru a înlocui alimentele cu conținut ridicat de calorii poate ajuta la crearea unui deficit caloric, care este necesar pentru pierderea în greutate.

Un deficit caloric apare atunci când consumați mai multe calorii decât consumați. Acest lucru vă obligă corpul să consume caloriile stocate, mai ales sub formă de grăsimi, ceea ce determină pierderea în greutate.

Gustarea pe fructe întregi în loc de bomboane bogate în calorii, prăjituri și chipsuri poate reduce semnificativ aportul de calorii și poate promova pierderea în greutate.

REZUMAT:Fructele sunt sărace în calorii, dar bogate în substanțe nutritive. Consumul acestuia în locul unei gustări bogate în calorii poate contribui la creșterea pierderii în greutate.

Fructele te pot face să te simți plin

Pe lângă faptul că este sărac în calorii, fructele sunt, de asemenea, incredibil de umplute datorită conținutului său de apă și fibre.

Fibrele se mișcă încet prin corp și cresc timpul de digestie, ceea ce duce la o senzație de plinătate.

Unele studii au sugerat că fibrele pot duce și la reducerea apetitului și a consumului de alimente.

Într-un studiu, consumul unei mese bogate în fibre a redus apetitul, aportul de alimente și glicemia la bărbații sănătoși.

Alte cercetări arată că aportul crescut de fibre poate contribui la promovarea pierderii în greutate și la reducerea riscului de creștere în greutate și de grăsime.

Un studiu din 2005 a constatat că administrarea suplimentelor de fibre în combinație cu o dietă cu conținut scăzut de calorii a cauzat o pierdere în greutate semnificativ mai mare decât o dietă cu conținut scăzut de calorii .

În plus, fructele au un conținut ridicat de apă. Acest lucru vă permite să mâncați un volum mare din acesta și să vă simțiți plin, totuși luați foarte puține calorii.

Un mic studiu a constatat că consumul de alimente cu un conținut mai ridicat de apă a dus la o creștere mai mare a plinătății, la un aport mai mic de calorii și la reducerea foametei, comparativ cu consumul de apă în timpul consumului.

Datorită conținutului ridicat de fibre și apă, fructele precum merele și portocalele se numără printre alimentele de top din indicele de sațietate, un instrument conceput pentru a măsura cum sunt umpluturile alimentelor.

Incorporarea fructelor întregi în dieta dvs. vă poate menține să vă simțiți plin, ceea ce vă poate ajuta să reduceți aportul de calorii și să creșteți pierderea în greutate.

REZUMAT:Fructele sunt bogate în fibre și apă, ceea ce poate contribui la creșterea plenitudinii și la scăderea poftei de mâncare.

Aportul de fructe este asociat cu pierderea în greutate

Mai multe studii au descoperit o asociere între aportul de fructe și pierderea în greutate.

Un studiu masiv a urmărit 133.468 de adulți pe o perioadă de 24 de ani și a constatat că aportul de fructe a fost asociat cu o scădere mai mare în greutate în timp. Merele și fructele de pădure păreau să aibă cel mai mare efect asupra greutății.

Un alt studiu mai mic din 2010 a constatat că dietele obeze și supraponderale care și-au crescut aportul de fructe au avut o scădere mai mare în greutate.

Fructele sunt, de asemenea, bogate în fibre, care au fost asociate cu o scădere în greutate crescută.

Un studiu a urmărit 252 de femei peste 20 de luni și a constatat că cei care au consumat mai multe fibre au un risc mai mic de a se îngrășa și a grăsimii corporale decât participanții care au consumat mai puține fibre.

Un alt studiu a arătat că participanții care au luat suplimente cu fibre au experimentat scăderea greutății corporale, a grăsimii corporale și a circumferinței taliei, comparativ cu cei din grupul de control.

Fructele sunt o componentă esențială a unei diete cu alimente întregi , care s-a dovedit a crește pierderea în greutate în sine.

Un mic studiu a arătat că participanții care au consumat o dietă integrală, pe bază de plante, au experimentat o scădere semnificativă a greutății corporale și a colesterolului din sânge, comparativ cu cei din grupul de control.

Rețineți că aceste studii arată o asociere între consumul de fructe și pierderea în greutate, dar asta nu înseamnă neapărat că una a provocat-o pe cealaltă.

Sunt necesare studii suplimentare pentru a determina cât de mult poate avea un rol direct fructul însuși asupra greutății.

REZUMAT:Unele studii au descoperit că consumul de fructe, un aport ridicat de fibre și dietele alimentare integrale sunt asociate cu pierderea în greutate. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a vedea cât de mult poate avea efectul fructului în sine.

Fructele conțin zaharuri naturale

Zaharurile naturale găsite în fructe sunt foarte diferite de zaharurile adăugate utilizate în mod obișnuit în alimentele procesate. Cele două tipuri pot avea efecte asupra sănătății foarte diferite.

Zahărul adăugat a fost asociat cu o serie de potențiale probleme de sănătate, inclusiv obezitatea, diabetul și bolile de inimă.

Cele mai frecvente tipuri de zahăr adăugat sunt două zaharuri simple numite glucoză și fructoză. Îndulcitorii precum zahărul de masă și siropul de porumb bogat în fructoză sunt o combinație de ambele tipuri.

Fructele conțin un amestec de fructoză, glucoză și zaharoză. Când este consumată în cantități mari, fructoza poate fi dăunătoare și poate contribui la probleme precum obezitatea, bolile hepatice și problemele cardiace.

Din acest motiv, mulți oameni care doresc să mănânce mai puțin zahăr cred în mod greșit că trebuie să elimine fructele din dieta lor.

Cu toate acestea, este important să se facă distincția între cantitatea masivă de fructoză găsită în zaharurile adăugate și cantitățile mici găsite în fructe.

Fructoza este dăunătoare doar în cantități mai mari și ar fi foarte dificil să mănânci suficiente fructe pentru a ajunge la aceste cantități.

În plus, conținutul ridicat de fibre și polifenoli din fructe reduce creșterea glicemiei cauzată de glucoză și zaharoză.

Prin urmare, conținutul de zahăr din fructe nu este o problemă pentru majoritatea oamenilor atunci când vine vorba de sănătate sau de slăbire.

REZUMAT:Fructele conțin fructoză, un tip de zahăr natural, dăunător în cantități mari. Cu toate acestea, fructele nu furnizează suficientă fructoză pentru ca acest lucru să fie o preocupare.

Consumul de suc de fructe este asociat cu obezitatea

Există o mare diferență între efectele fructelor asupra sănătății și cele ale sucului de fructe .

În timp ce fructele întregi au un conținut scăzut de calorii și o sursă bună de fibre, același lucru nu este neapărat adevărat în cazul sucurilor de fructe.

În procesul de obținere a sucului, sucul este extras din fruct, lăsând în urmă fibrele sale benefice și oferind o doză concentrată de calorii și zahăr.

Portocalele sunt un exemplu excelent. O portocală mică (96 de grame) conține 45 de calorii și 9 grame de zahăr, în timp ce 1 cană (237 ml) de suc de portocale conține 134 de calorii și 23 de grame de zahăr.

Unele tipuri de sucuri de fructe conțin chiar și zahăr adăugat, împingând și mai mult numărul total de calorii și zahăr.

Cercetările în creștere arată că consumul de suc de fructe ar putea fi legat de obezitate, în special la copii.

De fapt, Academia Americană de Pediatrie a recomandat recent împotriva sucurilor de fructe copiilor cu vârsta sub 1 an.

Un studiu realizat pe 168 de copii în vârstă preșcolară a constatat că consumul de 35 de ml de suc de fructe sau mai mult de 35 de ml pe zi a fost asociat cu statură scurtă și obezitate.

Alte studii au descoperit că consumul de băuturi îndulcite cu zahăr, cum ar fi suc de fructe, este asociat cu creșterea în greutate și obezitate.

În schimb, încercați să schimbați storcătorul cu un blender și să faceți smoothie-uri, care să păstreze fibra benefică găsită în fructe.

Cu toate acestea, consumul de fructe întregi rămâne în continuare cea mai bună opțiune pentru maximizarea aportului de nutrienți.

REZUMAT:Sucul de fructe este bogat în calorii și zahăr, dar sărac în fibre. Consumul de suc de fructe a fost asociat cu creșterea în greutate și obezitate.

Fructele uscate ar trebui să fie savurate cu moderație

Unele tipuri de fructe uscate sunt bine cunoscute pentru beneficiile lor pentru sănătate.

De exemplu, prunele au un efect laxativ care poate ajuta la tratarea constipației, în timp ce curmalele au puternice proprietăți antioxidante și antiinflamatoare.

Fructele uscate sunt, de asemenea, foarte nutritive. Acestea conțin majoritatea acelorași vitamine, minerale și fibre găsite în fructele întregi, dar într-un pachet mult mai concentrat, deoarece apa a fost îndepărtată.

Aceasta înseamnă că veți consuma o cantitate mai mare de vitamine, minerale și fibre consumând fructe uscate, comparativ cu aceeași greutate a fructelor proaspete.

Din păcate, înseamnă și că vei consuma un număr mai mare de calorii, carbohidrați și zahăr.

De exemplu, o jumătate de cană (78 grame) de caise crude conține 37 de calorii, în timp ce o jumătate de cană (65 grame) de caise uscate conține 157 de calorii. Caisele uscate conțin peste patru ori mai multe calorii în volum, comparativ cu caisele crude.

În plus, unele tipuri de fructe uscate sunt confiate, ceea ce înseamnă că producătorii adaugă zahăr pentru a crește dulceața. Fructele confiate sunt chiar mai bogate în calorii și zahăr și ar trebui evitate într-o dietă sănătoasă.

Dacă mâncați fructe uscate, asigurați-vă că căutați un brand fără adaos de zahăr și monitorizați cu atenție dimensiunea porției pentru a vă asigura că nu mâncați în exces.

REZUMAT:Fructele uscate sunt foarte hrănitoare, dar sunt și mai bogate în calorii și zahăr decât soiurile proaspete, așa că asigurați-vă că vă moderați porțiile.

Când să vă limitați consumul de fructe

Fructele sunt un adaos alimentar sănătos pentru majoritatea și pot contribui la creșterea pierderii în greutate. Cu toate acestea, anumite persoane ar putea dori să ia în considerare limitarea aportului de fructe.

Intoleranță la fructoză

Deoarece fructele pot avea un conținut ridicat de fructoză, persoanele care au o intoleranță la fructoză ar trebui să le limiteze aportul.

În timp ce cantitatea de fructoză găsită în fructe nu este dăunătoare pentru majoritatea oamenilor, absorbția fructozei este afectată la cei cu intoleranță la fructoză. Pentru aceste persoane, consumul de fructoză provoacă simptome precum dureri abdominale și greață.

Dacă credeți că ați putea fi intolerant la fructoză, discutați cu medicul dumneavoastră.

Pe o dietă foarte scăzută în carbohidrați sau cetogenă

Dacă urmați o dietă foarte scăzută în carbohidrați sau ketogenă, este posibil să fie necesar să vă restricționați aportul de fructe.

Acest lucru se datorează faptului că este relativ bogat în carbohidrați și este posibil să nu se încadreze în restricțiile de carbohidrați ale acestor diete.

De exemplu, doar o pere mică conține 23 de grame de carbohidrați, care pot depăși deja cantitatea zilnică permisă în unele diete cu restricție de carbohidrați.

REZUMAT:Cei care au o intoleranță la fructoză sau urmează o dietă ketogenică sau foarte scăzută în carbohidrați ar putea avea nevoie să-și limiteze aportul de fructe.

Linia de fund

Fructul are o densitate incredibilă de nutrienți și este plin de vitamine, minerale și fibre, dar conține puține calorii, ceea ce îl face bun pentru pierderea în greutate.

De asemenea, conținutul ridicat de fibre și apă îl face foarte plin și suprimă pofta de mâncare.

Dar încercați să vă lipiți de fructe întregi în loc de suc de fructe sau fructe uscate.

Majoritatea liniilor directoare recomandă consumul a aproximativ 2 căni (aproximativ 228 grame) de fructe întregi pe zi.

Pentru referință, 1 cană (aproximativ 114 grame) de fructe este echivalentă cu un măr mic, o pere mijlocie, opt căpșuni mari sau o banană mare.

În cele din urmă, amintiți-vă că fructele sunt doar o piesă din puzzle. Consumați-l împreună cu o dietă sănătoasă generală și participați la o activitate fizică regulată pentru a obține o pierdere în greutate de lungă durată.

Lasa un raspuns