Enzimele digestive ajuta la pierderea in greutate?

Enzimele digestive sunt adesea folosite pentru a susține o digestie sănătoasă și pentru a crește absorbția nutrienților.

Studiile arată că pot beneficia de afecțiuni precum intoleranța la lactoză și sindromul intestinului iritabil (IBS).

În plus, mulți oameni se întreabă dacă enzimele digestive i-ar putea ajuta să piardă mai mult în greutate.

Acest articol analizează dacă enzimele digestive pot favoriza pierderea în greutate.

Ce sunt enzimele digestive?

Enzimele digestive sunt compuși care ajută la descompunerea alimentelor în componente mai mici pe care corpul dumneavoastră le poate absorbi .

Cele trei tipuri principale sunt:

  • Protează: descompune proteinele în aminoacizi
  • Lipaza: descompune lipidele în glicerol și acizi grași
  • Amilaza: descompune carbohidrații complecși și amidonul în zaharuri simple

Corpul dumneavoastră produce în mod natural enzime digestive, dar sunt disponibile și sub formă de supliment.

Aceste suplimente sunt adesea utilizate pentru a îmbunătăți condiții precum intoleranța la lactoză și alte probleme digestive, cum ar fi boala celiacă și IBS .

REZUMAT

Enzimele digestive ajută la descompunerea proteinelor, grăsimilor și carbohidraților în componente mai mici. Acestea sunt produse în mod natural de corpul dvs. și se găsesc și sub formă de supliment.

Poate afecta bacteriile intestinale

Unele studii arată că enzimele digestive pot îmbunătăți sănătatea microbiomului intestinal – microorganismele care trăiesc în tractul digestiv .

Într-un studiu, administrarea enzimelor digestive la șoareci a favorizat colonizarea bacteriilor intestinale benefice.

În plus, un studiu cu eprubete a arătat că asocierea unui supliment probiotic cu enzime digestive ar putea ajuta la protejarea împotriva modificărilor microbiomului intestinal cauzate de chimioterapie și de un tip de antibiotic.

Interesant este faptul că unele studii au descoperit că microbiomul intestinal poate juca un rol în controlul greutății.

De fapt, o analiză a 21 de studii a raportat că îmbunătățirea bacteriilor benefice din intestin poate reduce indicele de masă corporală, masa de grăsime și greutatea corporală.

Acestea fiind spuse, sunt necesare mai multe studii privind efectele suplimentelor de enzime digestive asupra controlului greutății la oameni.

REZUMAT

Unele studii pe eprubete și pe animale arată că enzimele digestive pot îmbunătăți sănătatea bacteriilor intestinale benefice – bacterii care pot fi implicate în controlul greutății.

Efectele lipazei

Lipaza este o enzimă digestivă care mărește absorbția grăsimilor din corpul tău prin descompunerea acesteia în glicerol și acizi grași liberi.

Unele studii arată că suplimentarea cu lipază poate reduce sentimentele de plenitudine.

De exemplu, un studiu efectuat pe 16 adulți a constatat că cei care au luat un supliment de lipază înainte de a consuma o masă bogată în grăsimi au raportat o scădere semnificativă a plenitudinii stomacului după 1 oră, comparativ cu un grup de control.

Pe de altă parte, inhibitorii lipazei – care scad nivelul lipazei – au fost folosiți de mult timp pentru a promova controlul greutății prin creșterea excreției de grăsimi.

Deși sunt necesare mai multe cercetări, creșterea nivelului de lipază prin administrarea de suplimente de enzime digestive ar putea crește absorbția grăsimilor , contribuind astfel la creșterea în greutate.

REZUMAT

Lipaza poate diminua sentimentele de plenitudine. Pe de altă parte, scăderea nivelului lipazei poate favoriza pierderea în greutate prin reducerea absorbției grăsimilor.

Cele mai bune tipuri

Deși cercetările arată că enzimele digestive pot sau nu să mărească direct pierderea în greutate, acestea ar putea îmbunătăți sănătatea și digestia intestinelor.

De asemenea, pot atenua balonarea și pot promova regularitatea, în special pentru cei cu afecțiuni precum IBS.

Majoritatea suplimentelor de enzime digestive conțin o combinație de lipază, amilază și protează. Unele tipuri conțin și alte enzime specifice care pot fi benefice dacă aveți dificultăți în digerarea anumitor ingrediente.

Alte enzime comune găsite în suplimentele de enzime digestive includ:

  • Lactaza: îmbunătățește digestia lactozei, un tip de zahăr găsit în lactate
  • Alfa-galactozidază: ajută la descompunerea carbohidraților complexi din fasole, legume și cereale
  • Fitaza: sprijină digestia acidului fitic în cereale, nuci și leguminoase
  • Celulaza: transformă celuloza, un tip de fibră vegetală, în beta-glucoză

Suplimentele sunt derivate din surse microbiene sau animale. Deși enzimele digestive pe bază de animale sunt mai frecvente, suplimentele pe bază de microbi pot fi o alternativă eficientă, prietenoasă cu veganii .

Pentru a asigura calitatea, verificați eticheta ingredientelor și evitați suplimentele bogate în umpluturi, aditivi și conservanți. În plus, optați pentru suplimente care au fost supuse testării terților și care sunt certificate de organizații precum Farmacopeia Statelor Unite (USP).

Asigurați-vă că discutați cu furnizorul dvs. de asistență medicală înainte de a lua un supliment suplimentar, mai ales dacă aveți afecțiuni de sănătate subiacente sau luați orice medicament.

În plus, rețineți că ar trebui să luați întotdeauna enzime digestive cu alimente pentru a maximiza eficacitatea acestora.

REZUMAT

Majoritatea enzimelor digestive conțin o combinație de protează, lipază și amilază, dar pot conține și alte enzime specifice pentru a promova o digestie sănătoasă. Suplimentele sunt derivate atât din surse de origine animală, cât și din surse microbiene.

Inhibitorii enzimatici ar putea sprijini pierderea în greutate

În timp ce enzimele digestive pot să nu stimuleze direct pierderea în greutate, cercetările arată că inhibitorii enzimei ar putea.

Inhibitorii enzimei digestive scad absorbția anumitor macronutrienți și sunt uneori folosiți în tratamentul obezității pentru a crește pierderea în greutate .

Potrivit unei analize a 14 studii, suplimentarea cu un inhibitor de amilază extras din fasole albă poate crește atât pierderea în greutate, cât și pierderea de grăsime la om.

Un alt studiu a arătat că blocarea efectelor tripsinei , o enzimă protează care descompune proteinele, scade consumul de alimente și crește în greutate la șobolani.

În plus, inhibitorii lipazei sunt utilizați pentru a reduce absorbția grăsimilor, ceea ce ar putea duce și la pierderea semnificativă în greutate .

În special, inhibitorul lipazei numit orlistat poate reduce absorbția grăsimilor cu 30%. Face acest lucru prin scăderea producției de lipază în stomac și pancreas, ducând la pierderea în greutate.

Un studiu efectuat pe 40 de femei cu obezitate a constatat, de asemenea, că utilizarea pe termen lung a orlistatului a crescut nivelul anumitor hormoni care suprimă foamea și apetitul.

Cu toate acestea, alte studii au descoperit că orlistat ar putea reduce acești hormoni și, în schimb, ar accelera golirea stomacului.

În afară de potențialul nivelului hormonal, alte efecte secundare frecvente ale inhibitorilor de lipază includ diaree, dureri de stomac și grăsimi în scaune.

REZUMAT

Inhibitorii enzimatici blochează activitatea enzimelor digestive, care ar putea favoriza pierderea în greutate și pierderea de grăsime. Cu toate acestea, studiile au avut rezultate contradictorii.

Linia de jos

Enzimele digestive sunt substanțe care ajută la descompunerea macronutrienților în compuși mai mici pentru a promova absorbția lor.

Unele studii pe eprubete și pe animale arată că acestea ar putea îmbunătăți sănătatea microbiomului intestinal , ceea ce poate afecta controlul greutății.

Pe de altă parte, sa demonstrat că inhibitorii enzimei digestive reduc aportul de alimente și cresc pierderea în greutate și pierderea de grăsime.

În timp ce suplimentele de enzime digestive pot sau nu să stimuleze în mod direct pierderea în greutate, ele ar putea promova digestia sănătoasă și regularitatea, în special pentru cei cu anumite afecțiuni gastro-intestinale.

Lasa un raspuns