10 fapte despre bulimie

Bulimia este o tulburare alimentară care provine dintr-o pierdere a controlului asupra obiceiurilor alimentare și a dorinței de a rămâne subțire. Multe persoane asociază afecțiunea cu aruncarea după mâncare. Dar este mult mai mult de știut despre bulimie decât acest singur simptom.

Iată 10 fapte despre bulimie pentru a schimba concepțiile greșite pe care le puteți avea despre această tulburare alimentară periculoasă.

1. Este înrădăcinat în obiceiuri compulsive.

Dacă aveți bulimie sau o altă tulburare alimentară, este posibil să fiți obsedat de imaginea corpului dvs. și să mergeți la măsuri severe pentru a vă modifica greutatea. Anorexia nervoasă determină oamenii să-și restricționeze aportul caloric. Bulimia provoacă mâncare și curățare.

Bingeing consuma o mare parte din alimente într-o perioadă scurtă de timp. Persoanele cu bulimie tind să trage în secret și apoi simt o vină imensă. Acestea sunt, de asemenea, simptome ale tulburării de alimentație. Diferența este că bulimia include curățarea prin comportamente precum vărsături forțate, utilizarea excesivă de laxative sau diuretice sau post. Persoanele cu bulimie pot continua să sufle și să purjeze un timp, apoi să treacă prin perioade de a nu mânca.

Dacă aveți bulimie, vă puteți exercita compulsiv. Exercitiul regulat este o parte normala a unui stil de viata sanatos. Dar persoanele cu bulimie pot duce acest lucru la extrem, făcând exerciții fizice timp de câteva ore pe zi. Aceasta poate duce la alte probleme de sănătate, cum ar fi:

 • leziuni corporale
 • deshidratare
 • insolatie

2. Bulimia este o tulburare psihică.

Bulimia este o tulburare alimentară, dar poate fi, de asemenea, menționată ca o tulburare psihică. Potrivit Asociației Naționale a Anorexiei Nervoase și Afecțiunilor Asociate (ANAD) , tulburările alimentare, cum ar fi bulimia, sunt cele mai fatale afecțiuni mentale din Statele Unite. Acest fapt este atribuit unor probleme de sănătate pe termen lung, precum și a sinuciderii. Unii pacienți cu bulimie au și depresie. Bulimia poate determina oamenii să simtă rușine și vinovăție în ceea ce privește incapacitatea lor de a controla comportamentele compulsive. Aceasta poate agrava depresia preexistentă.

3. Presiunea societală poate fi o cauză.  

Nu există nicio cauză dovedită a bulimiei. Cu toate acestea, mulți cred că există o corelație directă între obsesia americană de subțire și tulburări alimentare. A dori să se adapteze la standardele de frumusețe poate determina oamenii să se angajeze în obiceiuri alimentare nesănătoase.

4. Bulimia poate fi genetică.

Presiunile societale și tulburările psihice, cum ar fi depresia, sunt doar două dintre cauzele posibile ale bulimiei. Unii oameni de știință cred că tulburarea poate fi genetică. S-ar putea să fiți mai predispus la dezvoltarea bulimiei dacă părintele are o tulburare alimentară înrudită. Cu toate acestea, nu este clar dacă acest lucru se datorează genelor sau factorilor de mediu la domiciliu.

5. De asemenea, afectează bărbații.

În timp ce femeile sunt cele mai predispuse la tulburările alimentare, în special la bulimie, tulburarea nu este specifică genului. Potrivit ANAD, până la 15 la sută dintre persoanele tratate pentru bulimie și anorexie sunt de sex masculin. De multe ori bărbații sunt mai puțin susceptibili să prezinte simptome vizibile sau să caute tratamente adecvate. Acest lucru le poate pune în pericol pentru probleme de sănătate.

6. Persoanele cu bulimie pot avea greutăți normale ale corpului.

Nu toată lumea cu bulimie este ultra-subțire. Anorexia provoacă un deficit caloric mare, ceea ce duce la pierderea în greutate extremă. Persoanele cu bulimie pot experimenta episoade de anorexie, dar totuși au tendința de a consuma în general mai multe calorii prin bingeing și purjare. Așa se explică de ce multe persoane cu bulimie păstrează încă greutăți normale ale corpului. Acest lucru poate fi înșelător pentru cei dragi și poate chiar determina un medic să rateze diagnosticul.

7. Bulimia poate avea consecințe grave asupra sănătății.

Această tulburare alimentară determină mai mult decât o simplă pierdere în greutate nesănătoasă. Fiecare sistem din corpul dvs. depinde de alimentație și de obiceiurile alimentare sănătoase pentru a funcționa corect. Atunci când vă întrerupeți metabolismul natural prin binging și purjare, corpul dvs. poate fi grav afectat.

Bulimia poate provoca și:

 • anemie
 • tensiune arterială scăzută și frecvență cardiacă neregulată
 • piele uscata
 • ulcere
 • scăderea nivelului de electroliți și deshidratarea
 • rupturi esofagiene din vărsături excesive
 • probleme gastrointestinale
 • perioade neregulate
 • insuficiență renală

8. Bulimia poate inhiba reproducerea sănătoasă.

Femeile cu bulimie se confruntă deseori cu perioade ratate. Bulimia poate avea efecte de durată asupra reproducerii chiar și atunci când ciclul menstrual revine la normal. Pericolul este și mai mare pentru femeile care rămân însărcinate în timpul episoadelor de bulimie „activă”.

Consecințele pot include:

 • avort
 • nasterea unui copil mort
 • diabet gestațional
 • hipertensiune arterială în timpul sarcinii
 • bebelușul născut și nașterea ulterioară prin cezariană
 • defecte de naștere

9. Antidepresivele pot fi de ajutor.

Antidepresivele au potențialul de a îmbunătăți simptomele bulimice la persoanele care au și depresie. Potrivit Oficiului pentru Sănătatea Femeii din Departamentul Sănătății și Serviciilor Umane din SUA, Prozac (fluoxetină) este singurul medicament aprobat de FDA pentru bulimie. S-a descoperit că ajută la prevenirea balamelor și epurării.

10. Este o luptă de-a lungul vieții.

Bulimia este tratabilă, dar simptomele revin deseori fără avertisment. Potrivit ANAD, doar 1 din 10 persoane caută tratament pentru tulburările alimentare. Pentru cea mai bună șansă la recuperare, identificați indicatoarele de bază și semnele de avertizare. De exemplu, dacă depresia este declanșatorul tău, atunci urmează tratamente regulate de sănătate mintală. Solicitarea tratamentului poate ajuta la prevenirea recidivelor în bulimie.

perspectivă

Adevărata soluție pentru menținerea greutății pe termen lung este o dietă sensibilă și un plan de exerciții fizice. Bulimia perturbă în cele din urmă întreținerea normală a greutății, ceea ce creează organismul pentru provocări mai mari pe măsură ce evoluția tulburării alimentare. Lucrul pentru a dezvolta o imagine și stil de viață sănătos al corpului este o necesitate. Consultați imediat un medic dacă dumneavoastră sau persoana iubită aveți nevoie de ajutor pentru tratarea bulimiei.

Lasa un raspuns