15 modalitati usoare de a scadea in mod natural nivelul de zahar din sange

Glicemia mare apare atunci când corpul nu poate transporta în mod eficient zahărul din sânge în celule.

Dacă este lăsat necontrolat, acest lucru poate duce la diabet.

Un studiu din 2012 a raportat că 12–14% dintre adulții din SUA au avut diabet de tip 2, în timp ce 37–38% au fost clasificați ca pre-diabetici .

Aceasta înseamnă că 50% din toți adulții din SUA au diabet sau pre-diabet.

Iată 15 modalități ușoare de a scădea nivelul glicemiei în mod natural:

1. Exercițiu regulat

Exercitiile fizice regulate te pot ajuta sa slabesti si sa cresti sensibilitatea la insulina.

Sensibilitatea crescută la insulină înseamnă că celulele dvs. sunt mai capabile să folosească zahărul disponibil în fluxul dumneavoastră de sânge.

De asemenea, exercițiile fizice vă ajută mușchii să folosească glicemia pentru energie și contracția musculară.

Dacă aveți probleme cu controlul zahărului din sânge, ar trebui să vă verificați în mod regulat nivelurile. Acest lucru vă va ajuta să aflați cum răspundeți la diferite activități și să evitați ca nivelul glicemiei să nu fie prea mare sau prea mic .

Formele bune de exercițiu includ ridicarea greutății, mersul rapid, alergarea, ciclismul, dansul, drumețiile, înotul și multe altele.

LINIA DE JOS:exercițiul mărește sensibilitatea la insulină și vă ajută mușchii să ridice zaharurile din sânge. Acest lucru poate duce la reducerea nivelului de zahăr din sânge.

2. Controlează-ți aportul de carbohidrați

Corpul tău descompune glucidele în zaharuri (mai ales glucoză) și apoi insulina mută zaharurile în celule.

Atunci când mănânci prea mulți carbohidrați sau ai probleme cu funcția de insulină, acest proces eșuează și crește nivelul glicemiei.

Cu toate acestea, puteți face mai multe lucruri în acest sens.

Asociația Americană pentru Diabet (ADA) recomandă controlul aportului de carbohidrați prin numărarea carbohidraților sau folosirea unui sistem de schimb de alimente.

Unele studii consideră că aceste metode vă pot ajuta, de asemenea, să vă planificați mesele în mod corespunzător, ceea ce ar putea îmbunătăți în continuare controlul glicemiei .

Multe studii arată, de asemenea, că o dietă cu conținut scăzut de glucide ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge și la prevenirea vârfurilor de zahăr din sânge.

Mai mult, o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați poate ajuta la controlul nivelului de zahăr din sânge pe termen lung .

Puteți citi mai multe în acest articol despre alimentația .

LINIA DE JOS:glucidele sunt defalcate în glucoză, ceea ce crește nivelul de zahăr din sânge. Reducerea aportului de carbohidrați poate ajuta la controlul zahărului din sânge.

3. Crește-ți aportul de fibre

Fibrele încetinesc digestia și absorbția de zahăr. Din aceste motive, promovează o creștere mai treptată a nivelului de zahăr din sânge.

În plus, tipul de fibre pe care le consumi poate juca un rol.

Există două tipuri de fibre: insolubile și solubile. Deși ambele sunt importante, fibra specifică solubilă a fost indicată, în mod specific, pentru a scădea nivelul glicemiei .

În plus, o dietă bogată în fibre poate ajuta la gestionarea diabetului de tip 1 prin îmbunătățirea controlului zahărului din sânge și reducerea valorilor minime ale zahărului din sânge .

Alimentele bogate în fibre includ legume, fructe, leguminoase și cereale integrale .

Aportul zilnic recomandat de fibre este de aproximativ 25 de grame pentru femei și 38 de grame pentru bărbați. Adică aproximativ 14 grame pentru fiecare 1.000 de calorii .

LINIA DE FUND:Mâncarea multă fibră poate ajuta la controlul zahărului din sânge, iar fibra dietetică solubilă este cea mai eficientă.

4. Bea apă și rămâneți hidratat

Consumul de apă suficientă vă poate ajuta să mențineți nivelul glicemiei în limite sănătoase.

Pe lângă prevenirea deshidratării, ajută rinichii să curgă excesul de zahăr din sânge prin urină.

Un studiu observațional a arătat că cei care beau mai multă apă aveau un risc mai mic de a dezvolta niveluri ridicate de zahăr din sânge.

Apa potabilă rehidratează regulat sângele, scade nivelul de zahăr din sânge și reduce riscul de diabet.

Rețineți că apa și alte băuturi non-calorice sunt cele mai bune. Băuturile îndulcite cu zahăr cresc glicemia, determină creșterea în greutate și cresc riscul de diabet .

LINIA DE JOS:Rămâi hidratat poate reduce nivelul de zahăr din sânge și poate ajuta la prevenirea diabetului. Apa este cea mai bună.

5. Implementați controlul porțiunii

Controlul porțiilor ajută la reglarea aportului de calorii și poate duce la pierderea în greutate .

Prin urmare, controlul greutății dvs. promovează un nivel sănătos de zahăr din sânge și a fost demonstrat pentru a reduce riscul de a dezvolta diabet zaharat de tip 2 .

Monitorizarea dimensiunilor de servire ajută, de asemenea, la reducerea aportului de calorii și a picurilor ulterioare de zahăr din sânge .

Iată câteva sfaturi utile pentru controlul porțiunilor:

  • Măsurați și cântăriți porțiuni.
  • Folosiți plăci mai mici.
  • Evitați toate restaurantele care pot mânca.
  • Citiți etichetele alimentare și verificați dimensiunile de servire.
  • Păstrați un jurnal cu mâncare.
  • Mănâncă încet .

LINIE DE FUND:Cu cât ai mai mult control asupra dimensiunilor de servire, cu atât controlul va fi mai bun asupra nivelului glicemiei.

6. Alegeți alimente cu un indice glicemic scăzut

Indicele glicemic a fost dezvoltat pentru a evalua răspunsul de zahăr din sânge organismului la alimentele care contin carbohidrati .

Atât cantitatea cât și tipul de carbohidrați determină modul în care un aliment afectează nivelul glicemiei .

S-a demonstrat că consumul de alimente cu indice glicemic scăzut reduce nivelul de zahăr din sânge la diabetici de tip 1 și 2 .

Deși indicele glicemic al alimentelor este important, contează și cantitatea de carbohidrați .

Alimentele cu un indice glicemic scăzut includ fructe de mare, carne, ouă, ovăz, orz, fasole, linte, leguminoase, cartofi dulci, porumb, gemuri, majoritatea fructelor și legumelor fără amidon.

LINIA DE JOS:este important să alegeți alimente cu un indice glicemic scăzut și să urmăriți aportul general de carbohidrați.

7. Controlează nivelurile de stres

Stresul poate afecta nivelul glicemiei .

Hormonii precum glucagonul și cortizolul sunt secretate în timpul stresului. Acești hormoni determină creșterea nivelului de zahăr din sânge.

Un studiu a arătat că exercițiile fizice, relaxarea și meditația au redus semnificativ stresul și au scăzut nivelul de zahăr din sânge pentru studenți.

Exerciții și metode de relaxare, cum ar fi yoga și reducerea stresului bazate pe mindfulness pot, de asemenea, să corecteze problemele de secreție de insulină în diabetul cronic .

LINIA DE JOS:Controlul nivelului de stres prin metode de exercițiu sau relaxare, cum ar fi yoga, vă va ajuta să controlați zaharurile din sânge.

8. Monitorizează-ți nivelul glicemiei

„Ceea ce se măsoară devine gestionat”.

Măsurarea și monitorizarea nivelului glicemiei vă poate ajuta, de asemenea, să le controlați.

De exemplu, urmărirea vă ajută să determinați dacă trebuie să faceți ajustări la mese sau medicamente.

Te va ajuta, de asemenea, să afli cum reacționează corpul tău la anumite alimente.

Încercați să vă măsurați nivelurile în fiecare zi și să urmăriți numerele dintr-un jurnal.

LINIA DE FUND:Verificarea zaharurilor și menținerea unui jurnal în fiecare zi vă va ajuta să reglați alimentele și medicamentele pentru a vă reduce nivelul de zahăr.

9. Dormi suficient de mult

A dormi suficient se simte excelent și este necesar pentru o sănătate bună.

Obiceiurile de somn slabe și lipsa de odihnă afectează și nivelul glicemiei și sensibilitatea la insulină. Pot crește pofta de mâncare și pot favoriza creșterea în greutate .

Privarea somnului scade eliberarea hormonilor de creștere și crește nivelul cortizolului. Ambele au un rol important în controlul glicemiei .

Mai mult, somnul bun este aproximativ atât cantitativ cât și calitativ. Cel mai bine este să obțineți o cantitate suficientă de somn de înaltă calitate în fiecare noapte .

LINIA DE FUND: UNsomn bun ajută la menținerea controlului glicemiei și la promovarea unei greutăți sănătoase. Somnul slab poate perturba hormoni metabolici importanți.

10. Mănâncă alimente bogate în crom și magneziu

Nivelurile ridicate de zahăr din sânge și diabetul au fost, de asemenea, legate de deficiențe de micronutrienți .

Exemple includ deficiențe în mineralele de crom și magneziu.

Cromul este implicat în metabolismul glucidelor și al grăsimilor. De asemenea, ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge, iar lipsa cromului te poate predispune la intoleranța la carbo .

Cu toate acestea, mecanismele din spatele acestui fapt nu sunt complet cunoscute. Studiile raportează, de asemenea, concluzii mixte.

Două studii efectuate la pacienții cu diabet au arătat că cromul are beneficii pentru controlul pe termen lung al glicemiei. Cu toate acestea, un alt studiu nu a arătat niciun beneficiu .

Alimentele bogate în crom includ gălbenușuri de ou, produse din cereale integrale, cereale cu tărâțe mari, cafea, nuci, fasole verde, broccoli și carne.

De asemenea, s-a dovedit că magneziul beneficiază de nivelurile de zahăr din sânge, iar deficiența de magneziu a fost legată de un risc mai mare de a dezvolta diabet.

Într-un studiu, persoanele cu cel mai mare aport de magneziu aveau un risc cu 47% mai mic de a deveni diabetici .

Cu toate acestea, dacă mâncați deja o mulțime de alimente bogate în magneziu , atunci probabil că nu veți beneficia de suplimente .

Alimentele bogate în magneziu includ verzi cu frunze închise, cereale integrale, pește, ciocolată neagră, banane, avocado și fasole.

LINIA DE FUND:Mâncarea alimentelor bogate în crom și magneziu în mod regulat poate ajuta la prevenirea deficiențelor și la reducerea problemelor de zahăr din sânge.

11. Încercați oțetul de cidru de mere

Oțetul de cidru de mere are multe beneficii pentru sănătatea ta.

Promovează nivelul mai scăzut al zahărului din sânge, posibil prin reducerea producției de către ficat sau creșterea utilizării de către celule .

Mai mult, studiile arată că oțetul influențează semnificativ răspunsul corpului la zaharuri și îmbunătățește sensibilitatea la insulină .

Pentru a încorpora oțet de cidru de mere în dieta dvs., îl puteți adăuga în pansamentele pentru salate sau amestecați 2 lingurițe în 8 uncii de apă.

Cu toate acestea, este important să consultați medicul înainte de a lua oțet de cidru de mere dacă luați deja medicamente care scad glicemia.

LINIA DE FUND:Adăugarea de oțet de cidru de mere în dieta dvs. vă poate ajuta organismul în multe feluri, inclusiv reducerea nivelului de zahăr din sânge.

12. Experiment cu extract de scorțișoară

Scorțișoara este cunoscută că are multe beneficii pentru sănătate .

Pentru unul, s-a demonstrat că îmbunătățește sensibilitatea la insulină prin scăderea rezistenței la insulină la nivel celular.

Studiile au arătat că scorțișoara poate scădea nivelul glicemiei cu până la 29% .

Acesta încetinește descompunerea glucidelor în tractul digestiv, ceea ce moderează creșterea glicemiei după masă .

Scorțișoara acționează, de asemenea, într-un mod similar cu insulina, deși într-un ritm mult mai lent .

O doză eficientă este de 1–6 grame de scorțișoară pe zi, sau aproximativ 0,5–2 lingurițe .

Cu toate acestea, cu siguranță nu luați mai mult decât atât, deoarece prea multă scorțișoară poate fi dăunătoare .

LINIA DE JOS: S-a dovedit că scorțișoara reduce nivelul de zahăr din sânge în post și îmbunătățește sensibilitatea la insulină.

13. Încercați Berberine

Berberina este componenta activă a unei plante chinezești care a fost folosită pentru tratarea diabetului de mii de ani.

Berberina s-a dovedit că ajută la scăderea glicemiei și la îmbunătățirea descompunerii glucidelor pentru energie .

Ba mai mult, berberina poate fi la fel de eficientă ca unele medicamente care scad zahărul din sânge. Acest lucru îl face unul dintre cele mai eficiente suplimente pentru cei cu diabet zaharat sau pre-diabe.

Cu toate acestea, multe dintre mecanismele din spatele efectelor sale sunt încă necunoscute .

În plus, poate avea unele reacții adverse. Au fost raportate diaree, constipație, flatulență și dureri abdominale .

Un protocol comun de dozare pentru berberină este de 1.500 mg pe zi, luate înainte de mese sub formă de 3 doze de 500 mg.

LINIA DE JOS:Berberina funcționează bine pentru reducerea nivelului de zahăr din sânge și poate ajuta la gestionarea diabetului. Cu toate acestea, poate avea unele reacții adverse digestive.

14. Mănâncă semințe de pădure

Semințele de pădure sunt o mare sursă de fibre solubile, care pot ajuta la controlul nivelului de zahăr din sânge

Multe studii au arătat că fenugreek poate scădea eficient glicemia la diabetici. De asemenea, ajută la reducerea glucozei în condiții de repaus alimentar și la îmbunătățirea toleranței la glucoză .

Deși nu este atât de popular, fenugreek poate fi adăugat cu ușurință la produsele coapte pentru a ajuta la tratarea diabetului. Puteți face, de asemenea, făină de pădure sau să o preparați în ceai .

Semințele de pădure sunt de asemenea considerate una dintre cele mai sigure ierburi pentru diabet .

Doza recomandată de semințe de pădure este de 2-5 grame pe zi. 

LINIA DE JOS:Încercați să încercați semințele de pădure. Sunt ușor de adăugat la dieta ta și pot ajuta la reglarea nivelului glicemiei.

15. Pierdeți o oarecare greutate

Este o idee sigură că menținerea unei greutăți sănătoase vă va îmbunătăți sănătatea și va preveni problemele de sănătate viitoare.

Controlul greutății promovează, de asemenea, niveluri sănătoase de zahăr din sânge și s-a demonstrat că reduce riscul de a dezvolta diabet.

Chiar și o reducere de 7% a greutății corporale poate reduce riscul de a dezvolta diabet cu până la 58% și pare să funcționeze chiar mai bine decât medicamentele .

Mai mult, aceste riscuri diminuate pot fi susținute de-a lungul anilor .

De asemenea, ar trebui să fii conștient de talia ta , deoarece este probabil cel mai important factor legat de greutate pentru estimarea riscului de diabet.

O măsură de 88,9 cm sau mai mult pentru femei și 101,6 cm sau mai mult pentru bărbați este asociată cu un risc crescut de a dezvolta rezistență la insulină, niveluri ridicate de zahăr din sânge și diabet de tip 2.

O măsurare sănătoasă a taliei poate fi chiar mai importantă decât greutatea totală .

LINIA DE JOS:Menținerea unei greutăți sănătoase și a taliei vă va ajuta să mențineți nivelul normal de zahăr din sânge și să vă micșoreze riscul de a dezvolta diabet.

Concluzie

Asigurați-vă că vă consultați cu medicul înainte de a face schimbări ale stilului de viață sau de a încerca noi suplimente.

Acest lucru este deosebit de important dacă aveți probleme cu controlul zahărului din sânge sau dacă luați medicamente pentru a reduce nivelul de zahăr.

Acestea fiind spuse, dacă sunteți diabetic sau aveți probleme cu controlul glicemiei, atunci ar trebui să începeți să faceți ceva despre asta cât mai curând posibil.

Lasa un raspuns