9 remedii pentru a scapa de durerile de cap in mod natural- partea II

11. Bea ceai cafeinat sau cafea

Înghițirea de băuturi care conțin cofeină, cum ar fi ceaiul sau cafeaua, poate oferi alinare atunci când vă confruntați cu dureri de cap.

Cofeina îmbunătățește starea de spirit, crește vigilența și constrânge vasele de sânge, toate acestea pot avea un efect pozitiv asupra simptomelor cefaleei .

De asemenea, ajută la creșterea eficacității medicamentelor obișnuite folosite în tratarea durerilor de cap, cum ar fi ibuprofenul și acetaminofenul .

Cu toate acestea, se va demonstra că sevrajul cafeinei provoacă dureri de cap dacă o persoană consumă în mod regulat cantități mari de cofeină și se oprește brusc.

Prin urmare, persoanele care apar frecvent dureri de cap trebuie să fie atenți la aportul de cofeină.

12. Încercați acupunctura

Acupunctura este o tehnică a medicinei tradiționale chineze care presupune introducerea acelor subțiri în piele pentru a stimula anumite puncte pe corp.

Această practică a fost legată de o reducere a simptomelor cefaleei în multe studii.

O revizuire a 22 de studii, incluzând peste 4.400 de persoane, a descoperit că acupunctura a fost la fel de eficientă ca medicamentele comune pentru migrenă.

Un alt studiu a descoperit că acupunctura a fost mai eficientă și mai sigură decât topiramatul, un medicament anticonvulsivant utilizat pentru tratarea migrenelor cronice.

Dacă sunteți în căutarea unui mod natural de a trata durerile de cap cronice, acupunctura poate fi o alegere demnă.

13. Relaxați-vă cu Yoga

Practicarea yoga este un mod excelent de a elimina stresul, de a crește flexibilitatea, de a reduce durerea și de a îmbunătăți calitatea generală a vieții.

A face yoga poate chiar ajuta la reducerea intensității și frecvenței durerilor de cap.

Un studiu a investigat efectele terapiei yoga asupra a 60 de persoane cu migrene cronice. Frecvența și intensitatea cefaleei au fost reduse mai mult la cei care primesc atât terapie yoga, cât și îngrijire convențională, comparativ cu cei care primesc îngrijire convențională singură.

Un alt studiu a descoperit că persoanele care au practicat yoga timp de trei luni au avut o reducere semnificativă a frecvenței durerii de cap, a gravității și a simptomelor asociate, în comparație cu cei care nu au practicat yoga.

14. Evitați mirosurile puternice

Mirosurile puternice precum cele din parfumuri și produse de curățare pot determina anumite persoane să ducă la cap.

Un studiu care a implicat 400 de persoane care au prezentat fie migrenă, fie dureri de cap, au descoperit că mirosurile puternice, în special parfumurile, au provocat adesea dureri de cap.

Această hipersensibilitate la mirosuri se numește osmofobie și este frecventă la cei cu migrene cronice.

Dacă credeți că puteți fi sensibil la mirosuri, evitarea parfumurilor, a fumului de țigară și a alimentelor puternic parfumate vă poate ajuta să vă micșorați șansa de a obține o migrenă .

15. Încercați un remediu pe bază de plante

Anumite ierburi, inclusiv febră și unt de unt, pot reduce simptomele durerii de cap.

Feverfew este o plantă cu flori care are proprietăți antiinflamatorii.

Unele studii sugerează că administrarea de suplimente cu febră în doze de 50-150 mg pe zi poate reduce frecvența cefaleei. Cu toate acestea, alte studii nu au reușit să găsească un beneficiu.

Rădăcina de butterbur provine dintr-un arbust peren nativ din Germania și, ca și febrilul, are efecte antiinflamatorii.

Câteva studii au arătat că administrarea de extract de butterbur în doze de 50-150 mg reduce simptomele cefaleei atât la adulți, cât și la copii .

Feverfew este în general considerat sigur dacă este luat în cantități recomandate. Cu toate acestea, burburul trebuie tratat cu precauție, deoarece formele nepurificate pot provoca leziuni hepatice, iar efectele utilizării sale pe termen lung nu sunt cunoscute.

16. Evitați nitrații și nitrații

Nitrații și nitriții sunt conservanți alimentari obișnuiți adăugați la articole precum câinii fierbinți, cârnații și slănina pentru a le păstra proaspete prin prevenirea creșterii bacteriene.

S-a demonstrat că alimentele care le conțin au declanșat dureri de cap la unele persoane.

Nitriții pot declanșa dureri de cap provocând extinderea vaselor de sânge .

Pentru a reduce expunerea la nitriți, limitați cantitatea de carne procesată din dieta dvs. și alegeți produse fără nitrați, ori de câte ori este posibil.

17. Sorbi niște ceai de ghimbir

Rădăcina de ghimbir conține mulți compuși benefici, inclusiv antioxidanți și substanțe antiinflamatorii.

Un studiu efectuat la 100 de persoane cu migrene cronice a constatat că 250 mg de praf de ghimbir au fost la fel de eficiente ca și somatriptanul obișnuit al medicamentelor la reducerea durerii de migrenă.

Mai mult, ghimbirul ajută la reducerea grețurilor și vărsăturilor, simptome comune asociate cu dureri de cap severe.

Puteți lua praf de ghimbir sub formă de capsulă sau puteți face un ceai puternic cu rădăcină proaspătă de ghimbir.

18. Fă-ți ceva exercițiu

Una dintre cele mai simple metode de a reduce frecvența și severitatea durerilor de cap este de a se implica în activitate fizică .

De exemplu, un studiu efectuat în 91 de persoane a descoperit 40 de minute de ciclism interior de trei ori pe săptămână a fost mai eficient decât tehnicile de relaxare la reducerea frecvenței cefaleei .

Un alt studiu amplu, care a inclus peste 92.000 de oameni, a arătat că un nivel scăzut de activitate fizică a fost clar asociat cu un risc crescut de dureri de cap.

Există multe modalități de a vă crește nivelul de activitate, dar una dintre cele mai ușoare metode este să creșteți pur și simplu cantitatea de pași pe care îi faceți pe parcursul zilei.

Linia de jos

Multe persoane sunt afectate negativ de durerile de cap frecvente, ceea ce face importantă găsirea unor opțiuni de tratament naturale și eficiente.

Yoga, suplimentele, uleiurile esențiale și modificările dietetice sunt modalități naturale, sigure și eficiente de a reduce simptomele durerilor de cap.

În timp ce metodele tradiționale precum medicamentele sunt adesea necesare, există multe modalități naturale și eficiente de a preveni și trata durerile de cap dacă sunteți în căutarea unei abordări mai holistice.

Lasa un raspuns