Cele mai bune 7 remedii pentru mâncărime

Mâncărimea, cunoscută și sub denumirea de „prurit”, poate fi mai mult decât o mică supărare. Poate provoca mult disconfort și poate deveni chiar o distragere. Este posibil să vă întrebați când mâncărimea este serioasă și cum vă puteți vindeca mâncărimea acasă.

Pielea ta poate mâncui din mai multe motive. De exemplu, este posibil să fi atins un anumit tip de plantă, cum ar fi ierba sau iedera otravă . Psoriazisul este o afecțiune care determină pielea solzoasă și uscată din cauza acumulării de celule a pielii, precum și mâncărime în jurul petelor de piele uscată.

Boala, o mușcătură de insectă sau vindecarea dintr-o arsură sau o tăietură vă pot provoca, de asemenea, senzație de mâncărime.

Citiți mai departe pentru câteva sfaturi despre cum să vindecați mâncărimea.

1. Ovăz de ovăz

Făina de ovăz coloidal nu este ceva ce mănânci la micul dejun. Acest tip de ovăz este făcut din ovăz care a fost măcinat într-o pulbere foarte fină. Un produs natural utilizat în multe tipuri de săpunuri și loțiuni, poate fi adăugat și la o baie răcoroasă.

Un studiu din 2012 Sursa de încrederea descoperit că acest produs este sigur și ajută la tratarea mâncărimii din orice varietate de cauze. Puteți găsi făină de ovăz coloidal în multe farmacii sau să vă faceți singuri prin măcinarea ovăzului într-o pulbere fină.

2. Geluri de frunze

Încercați un produs pe bază de plante precum gelul de aloe vera sau mentolul de răcire pentru mâncărimi simple cauzate de arsuri solare sau mușcături de țânțari .

Mentolul, care produce un efect de răcire, este fabricat din planta de mentă. Mentolul topic trebuie utilizat cu precauție, datorită posibilității ca acesta să fie iritant pentru piele, dacă nu este diluat. Ambele produse pot fi achiziționate la majoritatea magazinelor de medicamente.

Hidratantele de bună calitate rețin apa în stratul exterior al pielii tale. Acest lucru vă poate ajuta pielea să se simtă hidratată și mai puțin uscată și mâncărime.

4. Antihistaminice

Histaminele sunt substanțe chimice din organism care provoacă simptome de alergie , inclusiv mâncărime. Un antihistaminic este un tratament comun pentru reacțiile alergice. Cu toate acestea, multe medicamente antihistaminice vă vor face somn, așa că sunt utilizate cel mai bine înainte de culcare.

Un studiu din 1996 recomandă aplicarea antihistaminicelor topice direct pe zona afectată pentru a evita efectele secundare asociate cu antihistaminicele orale.

5. Hidrocortizon

O cremă anti-mâncărime este un alt mod obișnuit de a calma mâncărimea pielii. Obțineți o cremă anti-mâncărime care conține cel puțin 1 la sută hidrocortizon. Acest medicament inhibă răspunsurile inflamatorii din organism și poate ajuta la calmarea pielii inflamate, cu mâncărime. Această cremă trebuie utilizată pentru cea mai scurtă perioadă posibilă și apoi întreruptă.

6. Antidepresive?

Conform unelor studii Sursa de încredere, antidepresivele ar putea să vă ajute și cu mâncărime. Unele dintre aceste medicamente provoacă o eliberare de serotonină care poate relaxa receptorii din corpul vostru care provoacă senzația de mâncărime. Acest tratament este de obicei utilizat în cazuri mai cronice de mâncărime.

7. Nu mai scarpina!

Când aveți o mâncărime, scarpinarea este răspunsul natural. Dar nu va ajuta problema. De fapt, poate rupe pielea și împiedică vindecarea ei. Poate chiar cauza infecție.

Încercați în plus să nu vă zgâriați pielea. Purtați haine confortabile care nu irită pielea și mențineți-vă unghiile corecte corespunzător.

Când este o mâncărime o problemă serioasă?

Indiferent de cauză, programați o întâlnire cu medicul dumneavoastră dacă mâncați constant timp de trei sau mai multe zile.

Deși mâncărimea nu indică, de obicei, o problemă gravă, mâncărimea generală peste tot poate fi uneori un semn al unei afecțiuni grave, inclusiv boli tiroidiene , renale sau hepatice sau chiar cancer .

Contactați imediat medicul dacă aveți mâncărimi severe, fără mușcături, răni sau erupții cutanate .

Lasa un raspuns