Semne de avertizare ale unui atac de cord

Știați că puteți avea un atac de cord fără a simți dureri în piept? Insuficiența cardiacă și bolile de inimă nu arată aceleași semne pentru toată lumea, în special pentru femei.

Inima este un mușchi care se contractă pentru a pompa sângele în tot corpul. Un atac de cord(adesea numit infarct miocardic ) apare atunci când mușchiul cardiac nu primește suficient sânge. Sângele transportă oxigen și nutrienți către mușchiul inimii. Atunci când nu există suficient sânge care îți curge mușchiul cardiac, partea afectată se poate deteriora sau poate muri. Acest lucru este periculos și uneori mortal.

Atacurile de cord se produc brusc, dar în mod normal rezultă din boli de inimă de lungă durată. De obicei, o placă ceroasă se acumulează pe pereții din vasele de sânge care alimentează mușchiul inimii. Uneori, o bucată a plăcii, numită cheag de sânge , se rupe și împiedică trecerea sângelui prin vas la mușchiul cardiac, rezultând un atac de cord.

Mai puțin obișnuit, ceva precum stresul, efortul fizic sau vremea rece determină vasul de sânge să se contracte sau spasm, ceea ce reduce cantitatea de sânge care poate ajunge la mușchiul inimii.

Există mulți factori de risc care contribuie la apariția unui atac de cord, inclusiv:

 • vârstă
 • ereditate
 • tensiune arterială crescută
 • colesterol ridicat
 • obezitate
 • dieta slaba
 • consum excesiv de alcool (în mod regulat: mai mult de o băutură pe zi pentru femei și mai mult de două băuturi pe zi pentru bărbați)
 • stres
 • inactivitate fizica

Un atac de cord este o urgență medicală. Este foarte important să asculți ce îți spune corpul tău dacă crezi că ai putea avea unul. Este mai bine să solicitați tratament medical de urgență și să greșiți decât să nu primiți ajutor atunci când faceți un atac de cord.

Durere în piept, presiune și disconfort

Majoritatea persoanelor cu atacuri de cord experimentează un fel de durere în piept sau disconfort. Dar este important să înțelegem că durerile toracice nu apar în fiecare atac de cord.

Durerea în piept este un semn comun al unui atac de cord. Oamenii au descris această senzație ca sentimentul ca un elefant stă pe pieptul lor.

Unii oameni nu descriu durerile toracice drept dureri deloc. În schimb, s-ar putea să spună că au simțit o strângere în piept sau o strângere. Uneori, acest disconfort poate părea rău timp de câteva minute și apoi pleacă. Uneori, disconfortul revin ore întregi sau chiar o zi mai târziu. Acestea pot fi toate semne că mușchiul cardiac nu obține suficient oxigen.

Dacă aveți dureri în piept sau etanșeitate, dumneavoastră sau cineva din jurul dvs. ar trebui să sunați imediat la 911.

Nu decat dureri în piept

Durerea și etanșeitatea pot radia și în alte zone ale corpului. Majoritatea oamenilor asociază un atac de cord cu durerea care se îndreaptă spre brațul stâng. Acest lucru se poate întâmpla, dar durerea poate apărea și în alte locații, inclusiv:

 • abdomenul superior
 • umăr
 • durere de spate
 • gât
 • dinții sau maxilarul

Potrivit American Heart Association , femeile tind să raporteze atacuri de cord care provoacă dureri în special în partea inferioară a abdomenului și partea inferioară a pieptului.

Este posibil ca durerea să nu fie deloc concentrată în piept. S-ar putea simți ca presiunea în piept și durere în alte părți ale corpului. Durerea superioară a spatelui este un alt simptom care citează mai frecvent femeile decât bărbații.

Transpirație zi și noapte

Transpirația mai mult decât de obicei – mai ales dacă nu faci exerciții fizice sau nu ești activă – ar putea fi un semn de avertizare timpurie a problemelor cardiace. Pomparea sângelui prin arterele înfundate necesită mai mult efort din inimă, astfel încât corpul tău transpiră mai mult pentru a încerca să mențineți temperatura corpului în timpul efortului suplimentar. Dacă aveți transpirații reci sau piele clamă, atunci trebuie să vă consultați medicul.

Transpirațiile de noapte sunt, de asemenea, un simptom comun pentru femeile care suferă de probleme cardiace. Femeile pot greși acest simptom pentru un efect al menopauzei. Cu toate acestea, dacă te trezești și cearșafurile îți sunt înmuiate sau nu poți dormi din cauza transpirației tale, acesta ar putea fi un semn de atac de cord, în special la femei.

Oboseală

Oboseala poate fi un semn de atac de cord mai puțin frecvent recunoscut la femei. Potrivit American Heart Association , unele femei pot crede chiar că simptomele de atac de cord sunt simptome asemănătoare gripei .

Un atac de cord poate provoca epuizare din cauza stresului suplimentar pe inima ta pentru a încerca să pompezi în timp ce o zonă a fluxului de sânge este blocată. Dacă de multe ori te simți obosit sau epuizat fără niciun motiv, ar putea fi un semn că ceva nu este în regulă.

Oboseala și lipsa respirației sunt mai frecvente la femei decât la bărbați și pot începe cu câteva luni înainte de un atac de cord. De aceea, este important să vă vedeți un medic cât mai devreme posibil când prezentați semne precoce de oboseală.

Scurtă respirație

Respirația și inima care pompează sângele în mod eficient sunt foarte strâns legate. Inima ta pompează sânge, astfel încât să poată circula către țesuturi, precum și să obțină oxigen din plămâni. Dacă inima ta nu poate pompa bine sângele (cum este cazul unui atac de cord), poți simți lipsa respirației.

Scurtarea respirației poate fi uneori un simptom de însoțire a oboselii neobișnuite la femei. De exemplu, unele femei raportează că ar fi neobișnuit de respirați și obosiți pentru activitatea pe care o desfășurau. Mergând la căsuța poștală i-ar putea lăsa epuizați și incapabili să-și respire. Acesta poate fi un semn comun al atacului de cord la femei.

Amețeală

Lumina și amețelile pot apărea cu un atac de cord și sunt adesea simptome pe care le descriu femeile. Unele femei raportează că se simt de parcă ar putea trece dacă încearcă să se ridice în picioare sau să se exagereze. Această senzație nu este cu siguranță un sentiment normal și nu trebuie ignorată dacă o experimentați.

Palpitații cardiace

Palpitațiile inimii pot varia de la a simți ca inima ta să scape de o bătaie până la modificări ale ritmului cardiac care pot simți ca inima ta bate sau palpită. Inima și corpul tău se bazează pe o bătaie constantă și constantă pentru a muta cel mai bine sângele în întregul corp. Dacă ritmul scade din ritm, acesta ar putea fi un semn că suferiți de un atac de cord.

Palpitațiile cardiace datorate atacului de cord pot crea un sentiment de neliniște sau anxietate , în special la femei. Unii oameni pot descrie palpitațiile inimii ca fiind o senzație care le bate inima în gât, nu doar în piept.

Modificările ritmului inimii nu trebuie ignorate, deoarece, odată ce inima este constant în afara ritmului, necesită intervenție medicală pentru a reveni în ritm. Dacă palpitațiile tale sunt însoțite de amețeli, presiune toracică, dureri toracice sau leșin, acestea ar putea fi o confirmare a apariției unui atac de cord.

Indigestie, greață și vărsături

Adesea, oamenii încep să se confrunte cu o indigestie ușoară și alte probleme gastrointestinale înainte de un atac de cord. Deoarece atacurile de cord apar de obicei la persoanele în vârstă, care de obicei au mai multe probleme de indigestie, aceste simptome pot fi respinse ca arsuri la stomac sau o altă complicație legată de alimente.

Dacă în mod normal aveți stomac de fier, indigestia sau arsurile la stomac ar putea fi un semnal că se întâmplă altceva.

Ce ar trebui să faci în timpul unui atac de cord

Dacă credeți că faceți un atac de cord, dumneavoastră sau cineva din apropiere trebuie să apelați imediat serviciile de urgență. Nu este sigur să te duci la spital în timpul unui atac de cord, așa că apelează o ambulanță. În timp ce s-ar putea să vă simțiți suficient de treaz și de alertă pentru a conduce, durerea toracică ar putea deveni atât de severă încât puteți avea probleme cu respirația sau cu dificultăți în a gândi clar.

După ce apelați serviciile de urgență

Când apelați serviciile de urgență, dispecerul vă poate întreba despre medicamentele pe care le luați și despre alergiile dumneavoastră. Dacă în prezent nu luați un diluant al sângelui și nu sunteți alergic la aspirină, expeditorul vă poate sfătui să mestecați o aspirină în timp ce așteptați asistență medicală. Dacă aveți tablete de nitroglicerină, este posibil să doriți să le utilizați așa cum a recomandat medicul dumneavoastră pentru a reduce durerile toracice.

Dacă aveți o listă de medicamente pe care o luați în prezent sau orice informații despre istoricul dumneavoastră medical, poate doriți să luați aceste informații cu dvs. Îți poate grăbi asistența medicală.

La spital

Când ajungeți la spital, vă puteți aștepta ca personalul medical de urgență să ia o electrocardiogramă (EKG) . Acesta este un mod fără durere de a măsura activitatea electrică a inimii tale.

Dacă suferiți de un atac de cord, un EKG este efectuat pentru a căuta tipare electrice neobișnuite în inima ta. EKG vă poate ajuta medicul să stabilească dacă mușchiul cardiac este deteriorat și ce parte a inimii dvs. a fost deteriorată. De asemenea, un medic va comanda probabil un extragere de sânge. Dacă suferiți de un atac de cord, corpul dumneavoastră eliberează de obicei anumite proteine ​​și enzime ca urmare a stresului inimii.

Dacă faceți un atac de cord, medicul dumneavoastră vă va discuta despre opțiunile de tratament. Riscul de vătămări cardiace severe este scăzut dacă începeți tratamentul în câteva ore de la apariția simptomelor.

Cum să prevenim viitoarele probleme cardiace

In conformitate cu Centre de control și prevenire a bolilor Sursa de încredere, se estimează că 200.000 de decese cauzate de boli de inimă și accident vascular cerebral sunt prevenibile. Chiar dacă aveți factori de risc pentru boli de inimă sau aveți deja un atac de cord, există lucruri pe care le puteți face pentru a reduce riscul de a avea un atac de cord în viitor.

Persoanele care au făcut deja un atac de cord ar trebui să se asigure să ia toate medicamentele care le-au fost prescrise de medic. Dacă medicul dumneavoastră a pus stenturi cardiace pentru a vă menține vasele cardiace deschise sau ați trebuit să faceți o intervenție chirurgicală de bypass pentru inima dvs., administrarea medicamentelor pe care medicul dumneavoastră v-a prescris este esențială pentru prevenirea unui viitor atac de cord.

Uneori, dacă aveți nevoie de o intervenție chirurgicală pentru o altă afecțiune, medicul dumneavoastră vă poate recomanda oprirea anumitor medicamente pe care le luați pentru inima voastră. Un exemplu poate fi un medicament antiplachetar (anticlot) precum clopidogrel(Plavix), prasugrel (eficient) sau ticagrelor (Brilinta). Verificați întotdeauna cu medicul pe care îl vedeți pentru inima dvs. înainte de a opri administrarea oricărui medicament. Nu este sigur să opriți brusc multe medicamente și oprirea bruscă vă poate crește riscul de atac de cord.

Lasa un raspuns