5 uleiuri esențiale pentru artrita reumatoidă

Uleiurile esențiale sunt luate din diferite componente ale plantelor, inclusiv din rădăcini, tulpină, frunze, flori sau fructe. Sunt folosite pentru vindecare și aromoterapie.

Uleiurile esențiale pot ajuta la tratarea afecțiunilor cronice ale durerii , cum ar fi artrita reumatoidă (RA) . Această formă de artrită este o tulburare autoimună care determină sistemul imunitar al corpului să vă atace articulațiile. Provoacă inflamații la nivelul țesutului articular, durere și umflături. Dacă nu este tratată, artrita reumatoidă poate provoca cartilaj ireversibil și leziuni articulare.

5 uleiuri esențiale pentru tratarea artritei reumatoide

Dacă aveți artrită reumatoidă, este posibil ca medicul dumneavoastră să vă fi prescris medicamente pentru a reduce inflamația și a ameliora durerea. Un tratament complementar sau alternativ sigur pentru durerea ta sunt uleiurile esențiale.

Înainte de a utiliza local, trebuie să diluați uleiurile esențiale cu uleiuri purtătoare, cum ar fi:

  • ulei de cocos
  • ulei de migdale dulci
  • ulei de masline
  • ulei de avocado
  • ulei de jojoba
  • ulei de argan
  • ulei din semințe de struguri

Uleiurile esențiale sunt cel mai frecvent utilizate la infuzor și inhalate.

1. Ulei de eucalipt

Uleiul de eucalipt are o serie de proprietăți antiinflamatorii și analgezice. Acest ulei poate ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea circulației.

Într-un studiu din 2013, cercetatorii au evaluat efectele aromaterapiei eucaliptului asupra managementului durerii in urma unei inlocuiri totale a genunchiului . Studiul a concluzionat că inhalarea uleiului de eucalipt poate reduce semnificativ inflamația, durerea și tensiunea arterială în urma acestei proceduri.

Dacă aveți poliartrită reumatoidă, puteți aplica local acest ulei sau gel diluat pe zona afectată pentru a reduce inflamația și a ameliora durerea.

2. Ulei de ghimbir

Ghimbirul este un agent curativ obișnuit utilizat pentru proprietățile sale antiinflamatorii și efectele de calmare a durerii.Un studiu din 2001 a evaluat efectele analgezice ale ghimbirului asupra durerilor articulare și ale genunchiului la pacienții cu osteoartrita .

Mai mult de jumătate dintre participanții la studiu au redus durerile de genunchi folosind extractul de ghimbir față de cei care au utilizat placebo. De asemenea, au folosit mai puține medicamente în timp pentru a-și trata durerile articulare.

Pentru a utiliza ulei de ghimbir pentru durere, puteți aplica câteva picături local pe zona afectată. Pentru o creștere suplimentară, utilizați o compresă fierbinte după ce ați masat zona cu ulei. Este important de reținut că este posibil să fii alergic la ghimbirul aplicat local, deci ar trebui să faci întotdeauna un plasture de testare pe o zonă mică.

3. Ulei de curcuma

Curcuma este o plantă și un agent de vindecare. Curcuma conține curcumină, un compus antiinflamator activ. Ca ulei esențial, curcuma poate fi utilizată pentru a reduce inflamația, a stimula circulația sângelui și a îmbunătăți digestia.

Pentru a trata artrita reumatoidă , puteți aplica ulei de curcuma local pe zona afectată sau infuzați uleiul esențial în aer. Curcuma este un condiment bine cunoscut pentru vindecare, care poate fi adăugat în timpul gătitului.

4. Ulei de tămâie

Tămâia este seva uscată din copaci din genul Boswellia. A fost folosit de secole ca tămâie. Este, de asemenea, cunoscut pentru proprietățile sale antiseptice, regenerative și antiinflamatoare.Un studiu din 2010 tămâia a fost confirmată ca un tratament potențial pentru reducerea simptomelor inflamatorii, în special din osteoartrita.

Pentru tratarea artritei reumatoide, aplicați ulei de tămâie diluat local pe zona afectată.

5. Ulei de portocale

Portocala este fructul produce un ulei esential puternic , cu proprietăți antiseptice, anti-inflamatorii, și antidepresive.

Un studiu din 2017 a evaluat efectul aromaterapiei cu ulei esențial portocaliu asupra pacienților cu durere de la membre fracturate. Participanții la inhalarea uleiului de portocale au scăzut semnificativ durerea în comparație cu cei care nu au făcut-o, iar cercetătorii au considerat că este benefic ca tratament complementar.

Puteți aplica și masa ulei portocaliu diluat pe piele pentru a reduce durerea artritică. Luați în considerare adăugarea de ulei portocaliu diluat în baie pentru a crea un efect calmant și pentru a reduce durerea corporală. Dacă utilizați local uleiuri esențiale de citrice, trebuie să evitați lumina soarelui după aceea.

Outlook

Uleiurile esențiale pot fi un tratament eficient pentru afecțiunile cronice ale durerii, cum ar fi artrita reumatoidă. Cu toate acestea, nu trebuie să ignorați metodele tradiționale de tratament. Uleiurile esențiale trebuie utilizate împreună cu medicamentele dumneavoastră, la recomandarea medicului dumneavoastră.

Uleiurile esențiale nu trebuie luate niciodată pe cale orală, cu excepția cazului în care este recomandat de un aromaterapeut certificat. Este important să ne amintim că uleiurile esențiale nu sunt monitorizate de FDA și ar putea exista probleme cu calitatea și puritatea. Aveți grijă atunci când alegeți un brand de calitate.

Utilizarea uleiurilor esențiale brute pe piele poate provoca, de asemenea, iritații și efecte secundare potențial dăunătoare. Înainte de a utiliza uleiuri, testați uleiul diluat pe o zonă mică a pielii, cum ar fi interiorul încheieturii mâinii. Discutați orice tratament nou cu medicul dumneavoastră înainte de utilizare.

Lasa un raspuns