Uleiuri esentiale pentru par

Uleiurile esențiale sunt extrase din plante prin metode precum distilarea sau evaporarea. În timp ce uleiurile esențiale sunt cele mai renumite pentru capacitățile lor aromatice, ele conțin și proprietăți chimice puternice care pot fi benefice pentru sănătate.

Uleiurile esențiale au fost utilizate de mult timp în medicamentele alternative, orientale și homeopate datorită eficacității lor și a riscului scăzut de efecte secundare.

Un beneficiu pe care îl au unele uleiuri esențiale este îmbunătățirea sănătății părului. Diferitele uleiuri pot face totul, de la a ajuta părul să crească până la adăugarea de putere și strălucire.

1. Ulei esențial de lavandă

Uleiul de lavandă poate accelera creșterea părului. Știind că uleiul de lavandă are proprietăți care pot genera creșterea celulelor și pot reduce stresul, cercetătorii unui studiu efectuat pe animale au descoperit că acest ulei a putut genera o creștere mai rapidă a părului la șoareci.

De asemenea, are proprietăți antimicrobiene și antibacteriene, care pot îmbunătăți sănătatea scalpului.

Amestecă câteva picături de ulei de lavandă în 3 linguri de ulei purtător, cum ar fi uleiul de măsline sau uleiul de cocos topit, și aplică-l direct pe scalp. Lăsați-l timp de cel puțin 10 minute înainte de a-l spăla și șampona așa cum ați face în mod normal. Puteți face acest lucru de mai multe ori pe săptămână.

2. Ulei esențial de mentă

Uleiul de mentă poate provoca o senzație de frig, furnicături atunci când crește circulația în zona în care este aplicat. Acest lucru poate ajuta la promovarea creșterii părului în timpul fazei anagene (sau de creștere).

Un studiu a constatat că uleiul de mentă, atunci când este utilizat pe șoareci, a crescut numărul foliculilor, adâncimea foliculului și creșterea generală a părului.

Se amestecă 2 picături de ulei esențial de mentă cu uleiul purtător la alegere. Masați-l în scalp și lăsați-l să acționeze timp de 5 minute înainte de a vă spăla bine cu șampon și balsam.

3. Ulei esențial de rozmarin

Dacă doriți să îmbunătățiți atât grosimea părului, cât și creșterea părului, uleiul de rozmarin este o alegere excelentă datorită capacității sale de a îmbunătăți generarea celulară.

Potrivit unui studiu, ulei de rozmarin efectuat la fel ca minoxidil, un tratament obișnuit de creștere a părului, dar cu mai puțină mâncărime a scalpului ca efect secundar.

Se amestecă câteva picături de ulei de rozmarin cu ulei de măsline sau nucă de cocos și aplică-l pe scalp. Lăsați-l timp de cel puțin 10 minute înainte de a-l spăla cu șampon. Faceți acest lucru de două ori pe săptămână pentru cele mai bune rezultate.

4. Ulei esențial de lemn de cedru

Se crede că uleiul esențial de lemn de cedru promovează creșterea părului și reduce pierderea părului prin echilibrarea glandelor producătoare de ulei din scalp. De asemenea, are proprietăți antifungice și antibacteriene, care pot trata diferite afecțiuni care pot contribui la mătreață sau la căderea părului.

Inclus într-un amestec cu lavandă și rozmarin, s-a găsit și extract de lemn de cedru reduce caderea parului la cei cu alopecie areata .

Se amestecă câteva picături de ulei esențial de lemn de cedru cu 2 linguri dintr-un ulei purtător la alegere. Masați-l în scalp și lăsați-l timp de 10 minute înainte de a-l spăla.

Poate fi greu de găsit în magazinele alimentare, dar s-ar putea să îl puteți achiziționa din magazinele mai mici de produse naturiste.

5. Ulei esențial de lămâie

Mătreața poate fi o afecțiune frecventă și a avea un scalp sănătos, fără fulgi, este o parte importantă a sănătății părului. Uleiul de lămâie este un tratament eficient pentru mătreață, un studiu din 2015 constatând că a redus semnificativ mătreața după o săptămână.

Uleiul de lămâie pentru mătreață este cel mai eficient atunci când este utilizat zilnic. Amestecați zilnic câteva picături în șampon sau balsam și asigurați-vă că este masat în scalp.

6. Ulei esențial de cimbru

Cimbrul poate ajuta la promovarea creșterii părului, stimulând atât scalpul, cât și prevenind în mod activ căderea părului . La fel ca uleiul de lemn de cedru, s-a dovedit că și uleiul de cimbru este util in tratarea alopeciei.

Cimbrul este deosebit de puternic, chiar și printre uleiurile esențiale. Puneți doar 2 picături mici în 2 linguri de ulei purtător înainte de a-l aplica pe scalp. Lăsați-l să acționeze aproximativ 10 minute, apoi spălați-l.

7. Ulei esențial de salvie

Uleiul de salvie conține același acetat de linalil care ajută la transformarea uleiului de lavandă atât de eficient în creșterea creșterii părului. Poate îmbunătăți puterea părului, pe lângă creșterea creșterii părului, făcând părul mai dificil de rupt.

Amestecă 3 picături de ulei de salvie cu balsamul tău preferat sau cu 1 lingură de ulei purtător. Dacă îl utilizați zilnic, clătiți după 2 minute. Dacă îl utilizați o dată sau de două ori pe săptămână, lăsați-l timp de 10 minute.

8. Ulei esențial de arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceai are proprietăți puternice de curățare, antibacteriene și antimicrobiene. Când este utilizat local, poate ajuta la deconectarea foliculilor de păr și la creșterea creșterii părului.

Uleiurile de arbore de ceai vin în multe concentrații, deci este important să urmați instrucțiunile producătorului. Unele sunt uleiuri esențiale foarte concentrate, iar alte produse sunt amestecate într-o cremă sau ulei.

Un studiu din 2013 a constatat chiar că un amestec care conține ulei de arbore de ceai și minoxidil a fost mai eficient decât doar minoxidilul în îmbunătățirea creșterii părului, deși sunt necesare mai multe studii privind utilizarea uleiului de arbore de ceai.

O revizuire din 2015 a constatat că arborele de ceai este utilizat în mod obișnuit în produsele de tratament anti-mătreață.

Puteți amesteca 10 picături de ulei esențial de arbore de ceai în șampon sau balsam și utilizați-l zilnic. Sau puteți amesteca 3 picături cu 2 linguri de ulei purtător și lăsați-l să acționeze 15 minute înainte de a-l clăti.

9. Ulei esențial de ylang-ylang

În timp ce cei cu părul și pielea grase ar dori să renunțe la acesta, uleiul de ylang-ylang este ideal pentru cei cu scalp uscat, deoarece poate stimula producția de sebum .

Deoarece lipsa unui ulei suficient și a sebumului face ca părul să devină uscat și fragil, ylang-ylang poate îmbunătăți textura părului și reduce ruperea acestuia.

Se amestecă 5 picături de esențial ulei de ylang-ylang cu 2 linguri de ulei cald. Masați-l în scalp și înfășurați-vă capul cu un prosop cald. Lăsați-l timp de 30 de minute înainte de a-l spăla. Ylang-ylang poate fi găsit și în preparate precum șampon sau creme.

Ulei din extract de plante din coada calului

Uleiul de plante din coada calului este un ulei de extract, nu un ulei esențial. Conține siliciu, despre care se crede că îmbunătățește viteza și rezistența la creșterea părului, împreună cu reducerea potențială a mătreții.

Deși niciun studiu nu a evaluat uleiul de coadă de cal folosit local, un studiu din 2015 a constatat că tabletele orale care conțin ulei au îmbunătățit creșterea și rezistența părului la femeile cu păr subțiat auto-perceput.

Poate fi, de asemenea, eficient ca tratament topic, cu dovezi și teorii anecdotice care sugerează că poate contribui la creșterea circulației la nivelul scalpului și la aceleași beneficii ca și comprimatul oral. Îl poți cumpăra online sau la cel mai apropiat magazin de alimente sănătoase.

Urmați instrucțiunile producătorului. Poate fi adăugat la șampon sau masat în scalp.

Riscuri și complicații potențiale

Cel mai mare risc de uleiuri esențiale este iritarea pielii sau reacțiile alergice . Acest lucru este deosebit de comun atunci când un ulei esențial este aplicat direct pe piele, deci este vital să folosiți întotdeauna un ulei purtător pentru a-l dilua.

Reacțiile alergice sunt, de asemenea, mai frecvente la cei cu piele sensibilă sau la cei care au alergii la uleiul esențial.

Simptomele iritației pielii includ:

  • dermatită de contact
  • arsuri, disconfort sau furnicături dureroase
  • roșeață în zona afectată

Semnele unei reacții alergice includ:

  • dermatită severă
  • erupții vezicale
  • respiratie dificila
  • umflarea limbii sau îngustarea gâtului

Doar adolescenții și adulții mai în vârstă trebuie să utilizeze uleiuri esențiale local pentru sănătatea părului. Dacă credeți că uleiurile esențiale ar putea aduce beneficii copilului dumneavoastră, adresați-vă mai întâi medicului pediatru pentru a vă asigura că este sigur.

Pentru a evalua iritarea, nu uitați să testați o cantitate mică de amestec pe un mic plasture de piele înainte de utilizare completă.

La pachet

Uleiurile esențiale vă pot ajuta să vă îmbunătățiți sănătatea părului, cu un risc foarte mic de efecte secundare la un preț accesibil. De asemenea, sunt ușor de utilizat.

Pentru mulți, amestecarea unora cu un ulei purtător sau șamponul dvs. și aplicarea acestuia pe scalp în mod regulat pot crește creșterea, rezistența sau strălucirea părului.

Lasa un raspuns